Gastouder

Heemhuys 'de Bingeltjes'

Bij Heemhuys 'de Bingeltjes' staat alles centraal wat het leven fijn, mooi en leuk maakt. Graag wil ik als gastouder kinderen vanaf kleins af aan het gevoel geven dat ze zo ontzettend welkom zijn op de wereld en daarbij handvatten geven om thuis bij zichzelf te zijn en blijven. Onze fijne stadsboerderij in Nijmegen met de mooie tuin en lieve dieren wil ik graag delen, vanuit verbinding met de seizoenen, verbinding met de omgeving en vooral met zichzelf.

Vanuit zowel de antroposofie als Colours of our Heart vind ik het belangrijk dat kinderen de ruimte krijgen om zich op hun eigen manier vanuit hun eigen kern ontwikkelen. Daarom kijk ik met een open blik en een open hart naar ieder kind en bied ik spelenderwijs de handvatten waarmee zij tot volle bloei kunnen komen. Mensen zijn ook natuurwezens en daarom vind ik het zo mooi om in verbinding met de natuur te blijven. Als kinderen van jongs af aan bij hun eigen natuur blijven, leren ze zichzelf beter kennen in hun behoeftes en om hun eigen kleur te kunnen bekennen. Daarbij is iedere kleur even waardevol! We zullen dan ook elke dag naar buiten gaan, aandacht schenken aan de seizoenen, de maandstanden en natuurlijke materialen gebruiken. Bij 'De Bingeltjes' krijgen kinderen de ruimte zich te wortelen, om vanuit deze stevige basis te groeien en bloeien.

Vanzelfsprekend hebben we een bepaalde dagstructuur, hoewel ik vooral vanuit de behoefte van de kinderen kijk naar wat de dag gaat brengen. We wisselen af met samen spelen en zelf op ontdekking gaan door vrij te spelen. In en rond ons huis is er van alles te zien en beleven. 

Er is aandacht voor biologisch eten en drinken, zelfgebakken brood, zodat ook de kinderen op een zo puur mogelijke manier gevoed worden door de natuur. Tijdens de wandelingen met mijn hondje Floki (en de katten die vaak ook meelopen), begroeten we de vogeltjes, bloemen, vlinders, bomen en de mensen die we tegenkomen. 

Vroeger kreeg ik van mijn vader de bijnaam 'bingeltje'. Deze bijnaam koester ik, hierdoor voel ik mezelf ook weer dat kleine meisje. Kleine kinderen herinneren me aan 'mijn kleine meisje'. Dat is waarom het werken met kleine kinderen mij zo blij maakt. Ik gun het iedereen om voor altijd de blijdschap van het kind in je (terug) te kunnen vinden.

Begin oktober opent Heemhuys 'de Bingeltjes' haar deuren. Wil je voor die tijd op de hoogte blijven van de ontwikkelingen of heb je vragen? Stuur me dan gerust een e-mail naar debingeltjes@heemhuys.nl of volg op de social media via ‘ingeingrid.coachcreatie’.

Hopelijk tot snel.

Lieve groet,

Inge Ingrid