Inge Ingrid

Beste bezoeker,

welkom op mijn website.
Mijn naam is  Inge Ingrid Heezen, docente Beeldende Kunst en Vormgeving, coach Kleuren-Wijs en illustratrice. Daarnaast ben ik moeder van een zoon en woon ik met mijn samengestelde gezin in Nijmegen. Momenteel geef ik lessen Kleuren-Wijs op een middelbare school, waar ik sinds 2005 werkzaam ben.

In mijn onderwijsloopbaan heb ik sociale-vaardigheidstrainingen en faalangstrainingen gegeven, maar ik kwam erachter dat het allemaal met hetzelfde te maken heeft: jezelf van waarde voelen. In 2012 kwam Kleuren-Wijs in mijn leven. Een gedachtegoed waarmee je niet alleen trucs aanleert om je staande te houden in je leven, maar om juist door je onzekerheden, oordelen en vooral ook je kwaliteiten leert gebruiken om het leven vól te kunnen leven. Door mijn eigen levenservaring als beelddenkend en hooggevoelig mens, weet ik als geen ander hoe verschillende factoren belemmerend kunnen zijn om lekker in je vel te zitten. Onzekerheid of andere 'lastige gevoelens', oordelen van jezelf of van anderen: ze zijn er niet voor niets. In plaats van ervan weg te lopen, heb ik tijdens deze training ervaren dat ze er zijn om jou de kans te geven om te kiezen hoe je ermee omgaat.

Voordat ik wist hoe ik dit werkte, ben ik het eerst in een intensieve Kleuren-Wijs transformatietraining zelf gaan toepassen. Vanaf dat moment wist ik niet alleen hoe het werkt om helemaal jezelf te kunnen zijn, ik kon het ook voelen en doorleven. In 2015 heb ik de stap genomen om freelancer te worden, naast mijn deeltijd baan in het onderwijs. Als freelancer verbind ik mijn potlood aan verschillende opdrachten en vrije creaties. Hierin zit altijd mijn kijk op het leven verweven, maar ik houd er ook van om de wensen van mijn opdrachtgevers te vertalen in een beeld.

Mijn illustraties vloeien voort uit mijn eigen potje gouden verf, die ik heb herontdekt sinds ik met Kleuren-Wijs in aanraking ben gekomen. Sinds die tijd is het creatieve proces niet gestopt en heb ik me steeds verder ontwikkeld door met verschillende materialen en technieken te werken. 

'Coaching' en 'creatie' zijn onlosmakelijk met mij verbonden, waardoor ik ervoor gekozen heb om niet óf coaching óf creatie gaan doen, maar het met elkaar te combineren. Ik denk namelijk dat iedereen, als hij zichzelf is, tot de mooiste dingen kan creëren. Of het nou illustraties zijn of wat anders...! 


Inge Ingrid Heezen