Inge Ingrid

Mijn naam is Inge Ingrid Tak - Heezen en graag stel ik me aan je voor.
Allereerst ben ik moeder van mijn zoon Sam (2011) en Arthur (2021) en woon ik met mijn man, ons samengestelde gezin en beestenbende in Nijmegen. Op verschillende manieren houd ik me graag bezig met alles wat het leven fijn, mooi en leuk maakt.

Na de middelbare school ben ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk gaan volgen, waar ik ervaring heb opgedaan in de kinderopvang, de thuiszorg en gewerkt heb met mensen met een verstandelijke beperking. Ik merkte dat ik het heel erg fijn vond om bij te dragen aan het welzijn van anderen. Na deze opleiding ben ik echter door gaan studeren, want er was nog iets anders dat me trok: mijn creatieve kant wilde ik verder ontwikkelen.

Doordat ik in plaatjes denk, heb ik in mijn eigen schooltijd niet altijd het beste in mezelf naar boven kunnen halen. Tijdens de opleiding docent Beeldende Kunst en Vormgeving heb ik gevoeld dat deze beperking tegelijkertijd mijn kracht was. Ik voelde me daar als een vis in het water en ben na deze opleiding meteen aan het werk gegaan op een middelbare school.  

Jarenlang heb ik met veel plezier tekenlessen, CKV, Kunst Algemeen en ook dramalessen gegeven. Daarnaast heb ik me ook altijd ontwikkeld op het vlak van de sociaal emotionele ontwikkeling van leerlingen, door bijvoorbeeld sociaal emotionele vaardigheidstrainingen en faalangstreductietrainingen te geven. Ik wist vanuit mijn eigen ervaring hoe belangrijk het is dat je niet alleen je beperkingen kent, maar juist je kwaliteiten. Om vrij te kunnen zijn om te creëren, is het goed om een helder zelfbeeld te hebben. Als je niet durft om fouten te maken, kun je jezelf behoorlijk op de rem zetten voordat je überhaupt ergens aan begint. 

Na de geboorte van mijn oudste zoon ben ik me af gaan vragen hoe het toch komt dat er kinderen zijn die op jonge leeftijd zich al zo belemmerd voelen en niet tot volle bloei komen. 'Zo worden we toch niet geboren?', dacht ik. Voor mijn zoon en mijn leerlingen wenste ik om op te kunnen groeien vanuit zelfvertrouwen en liefde voor zichzelf. Maar hoe doe je dat dan precies? 

Wilga Zibel, de ontwikkelaar van Colours of our heart, trof me in 2012 op een symposium voor nieuwetijdskinderen recht in mijn hart. Ze gaf me de antwoorden op de vragen die ik op dat moment had. Voordat ik dit allemaal in de praktijk kon brengen, heb ik eerst een de intensieve transformatietraining bij Wilga Zibel gevolgd. Door mijn eigen angsten, overtuigingen en patronen tegen het licht te houden, heb mijn eigen zelfbeeld opgepoetst. Zo leerde ik de sleutels zelf te gebruiken, zodat ik ze ook als voorbeeld kon gebruiken voor anderen. Ik voelde me voor het eerst echt blij met wie ik ben, inclusief de dingen waar ik niet zo blij mee was. Wat een fijn gevoel is dat!

In 2015 heb ik de stap genomen om freelancer te worden, naast mijn deeltijd baan in het onderwijs. Ik besloot om niet meer als docent Tekenen te werken in het onderwijs, maar als coach Colours of our heart. Daarnaast kreeg ik steeds meer opdrachten voor illustratiewerk, zoals verschillende logo's, persoonlijke illustraties, boekillustraties voor 'Er was eens een Zieltje' - Marie Claire van der Bruggen en voor het bewustzijnsspel 'Play your colours' - Colours of our Heart. Ook verkoop ik mijn 'Illumini's' (kleine lichtbrengertjes) via mijn Etsy Shop en Applepiepieces. 

In augustus 2021 ben ik gestopt met mijn werk in het middelbaar onderwijs en start ik vanuit huis om als gastouder kinderen vanaf kleins af aan het gevoel geven dat ze zo ontzettend welkom zijn op de wereld en daarbij handvatten geven om hier zichzelf te blijven. Onze fijne woning in Nijmegen met grote tuin en lieve dieren wil ik graag delen, vanuit verbinding met de seizoenen, verbinding met de omgeving en vooral met zichzelf. 

Ook al 'doe' ik verschillende dingen, alles 'doe' ik met dezelfde kijk op het leven. Het leven dat ik zelf ook graag (be)leef, dát wil ik graag met liefde delen met kinderen en volwassenen. Hopelijk tot snel!

Lieve groet,

Inge Ingrid